Helsingfors

Passagerarflygningar i Helsingfors

Vi ordnar flygningar med varmluftsballong i huvudstadsregionen från vår till höst – från mitten av april till mitten av september. Under denna tid flyger vi
dagligen, med väderreservation. Vi samlas under början av färden på Malm flygfält, dit vi också återvänder med bil efter färdens slut. Flygrutten och avgångsplatsen bestäms efter vindriktningen.

Upp i luften

Vi fyller ballongen tillsammans med passagerarna på ballongens avgångsplats. Själva flygningen räcker ca. en timme, hela färden ca. 4 – 5 timmar. Efter landningen packas ballongen med gemensamma krafter tillbaka i lastkärran som följt efter ballongen.Efter detta smakar det bra med en picknick som består av litet smått salt och sött, bl.a. vårt eget hembakade bröd. Under picknicken äger en skumvinsceremoni rum och alla som deltagit i flygningen får enligt tradition en ståtlig hedertitel. Deltagarna får även ett diplom till minne av flygningen. Till sist återvänder vi med bil tillbaka till samlingsplatsen i Malm.

Ballongflygningarna ordnas kvällstid emedan det under dagen förekommer termik (uppgående luftströmmar), vilka inte lämpar sig för ballongflygning. Därför samlas vi för färden ca. 4 timmar före solnedgången. Under week-ends ordnas ofta också flygningar vid soluppgången.

Alla flygningar har väderreservation.

Vi ordnar flygningar enligt överenskommelse också på andra orter i Finland.

Välkommen med på en varmluftsflygning som du aldring glömmer!

Reservations och tilläggsinformation om flygningarna:
+358 (0)400 937 778
info(a)aerohot.fi